Žalieji žirneliai

Šviežios žirnelių ankštys

Žirnelius rinkis pagal ankštis – jos turėtų būti žalios, lygios ir blizgios. Tokiose ankštyse jie bus sultingi ir gardūs. Svarbu paminėti, kad ankščių svoris sudaro pusę žirnelių svorio: 500 g ankščių atitinka 250 g žaliųjų žirnelių. Norint žirnelius nuplauti, geriausia sudėti juos į indą ir užpilti vandeniu. Tam, kad žirnelius išlaikytumei kuo ilgiau šviežius, juos užšaldyk arba konservuok. Pavyzdžiui, įdėk į stiklainį žirnelius,
lauro lapą, užpilk viską ⅔ tūrio sūdyto vandens ir kaitink 45 minutes.

Žirnelių gaminimas

Žirnelių gaminimas – itin paprastas! Virk juos verdančiame vandenyje, pagardintame žiupsneliu druskos, ruošk garuose (iki 15 minučių) arba 5 minutes pašildyk mikrobangų krosnelėje. Žirneliai taip pat gali būti kepami keptuvėje, ant mažos ugnies, kartu su šlakeliu aliejaus, pjaustytu svogūnu, morkomis ir šoninės gabaliukais. Prekybos centruose žirnelius gali pirkti visus metus – šaldytus arba konservuotus. Jie puikiai atstos
šviežius ir nei kiek nenusileis savo skoniu. Jei skubi ar nenori daug laiko praleisti gamindama, išbandyk mūsų konservuotą žirnelių ir morkų mišinį, kurio paruošimas užtruks vos keletą minučių.