Špinatai

Pasikrauk energijos

Špinatas – tai maistinių medžiagų bomba! Špinatuose yra daug vitamino B9, vitamino C, magnio, vitamino A, kalcio, o geležies kiekis yra neįtikėtinas – pakanka vos 200 g špinatų, kad pasiektum net 40 % organizmui reikalingos geležies dienos normos. Norėdama pagerinti geležies įsisavinimą ir sustiprinti organizmo imuninę sistemą, valgyk špinatus su daržovėmis ir vaisiais, kuriuose yra vitamino C. Tinka apelsinai, citrinos, paprikos.

Špinatų paruošimas

Visų pirma špinatus nuplauk, panardindama juos į dubenį su vandeniu. Tada kiekvieną lapą išimk ir nusausink virtuviniu rankšluosčiu. Ir viskas! Špinatai puikiai tinka šviežioms salotoms gaminti, juos taip pat gali valgyti kaip garnyrą arba iškepti! Tačiau prieš kepdama špinatus apšlakstyk alyvuogių aliejumi ir kepk iki tol, kol lapai suminkštės. Po to gerai nusausink. Dar vienas mažas patarimas: prieš užšaldydama špinatus, keletą minučių juos apvirk. Taip išlaikysi jų skonį ir spalvą.