Salotinė sultenė

Susipažink su sultene

Sultenė – tai populiarėjanti salota, užkariaujanti vis daugiau širdžių ir, žinoma, patiekalų! Sultenėje yra daug vitaminų, o jos lapai ne tik labai skanūs, tačiau ir gražūs. Sultenės lapus gali derinti su stipraus skonio ingredientais – riešutais, burokėliais ar ožkų sūriu. Jie puikiai tinka salotoms, kurioms suteikia išskirtinį skonį. Verta paminėti, kad sultenę gali naudoti pesto padažo ir įvairių sriubų gamybai.

Kaip auginti sultenę?

Nors sultenę lengva rasti daugelyje prekybos centrų, kodėl gi jos nepasisodinus savo darže? Taip galėsi mėgautis ką tik nuskintomis, šviežiomis ir kvepiančiomis salotomis! O ir jų auginimas – labai paprastas. Taigi, kaip užauginti salotinę sultenę? Visų pirma, salotinė sultenė auga labai paprastame dirvožemyje. Jos laukinis pusbrolis kartais auga net ir šaligatviuose, kuriuose dirvožemis yra itin skurdus. Antra, sodinimo metu lauko temperatūra turėtų būti nuo 12 iki 16 °C.

Sultenę tinkamai pasėti galima dviem skirtingais būdais. Pirma, gali išbarstyti sėklas atvirame lauke šalia kitų daržovių ar tiesiog po vaismedžiais. Antra, gali sėti eilėmis: paruošk vagas, kas 2 cm įmesk sėklą ir uždenk ją žemėmis.

Derliaus nuėmimas

Išdygus mažiems lapams, daigus praretink ir lauk, kol sultenė užaugs. Pakankamai užaugus lapams, visus augalus nuskink. Tada tiesiog nuplauk ir mėgaukis! Salotinė sultenė puikiai tiks bet kokioms salotoms.