Tobulo padažo Sukūrimas

 

Daugelio šaldytuvų lentynose stovi ne po vieną padažą. Mes juos naudojame, norėdami pagardinti patiekalus, valgydami finger-food ar įmaišydami į kuriamą patiekalą. 

Bet kaip sukurti padažą patiems? Kokius ingredientus naudoti? Kokių proporcijų laikytis? 

 

Alioli padažas

Majonezas - 200g

Smulkintas česnakas - 20g

Smulkintos petražolės - 20g

Maltų pipirų mix - 1g

Sweet chilli mango padažas

Sweet chilli padažas - 100g

Mangų tyrė - 100g

 

(Vegan) totoriškas padažas

(Vegan) majonezas - 200g

Kapoti marinuoti agurkai - 25g

Garstyčios - 25g

Kaparėliai - 10g

Mėlynasis svogūnas - 15g

Petražolės - 10g

Česnakas - 10g

 

Garstyčių ir klevų sirupo padažas

Pasiflorų tyrė - 100ml

Klevų sirupas - 50ml

Aliejus - 100ml

Grūdėtosios garstyčios - 1 a.š.

 

Paruošimas: sumaišome klevų sirupą ir pasiflorų tyrę, plakimo metu plona srovele pilame aliejų ir į paruoštą padažą įmaišome garstyčias.

 

Žaliųjų žirnelių humusas

Šaldyti bonduelle žalieji žirneliai - 600g

Kedro riešutai (saulėgrąžos) - 100g

Aliejus - 400g

Česnakas - 40g

Citrinų sultys - 50g

Druska - 20g

Žaliojo kario pasta - 40g

Bazilikas - 50g

 

Paruošimas: pakaitiname šaldytus žirnelius (70°C temp. 2 minutes), sudedame visus ingredientus, sutriname iki kreminės tekstūros.

Burokėlių skonio humusas

Avinžirnių humusas - 75%

Trinti bonduelle Sous Vide burokėliai - 25%

 

Avinžirnių humusas

Sous vide avinžirniai bonduelle - 600g

Tahini sezamų makaronai - 100g

Česnakai - 12g

Jūros druska - 10g

Saulėgrąžų aliejus - 8g

Saulėgrąžų branduoliai lukštenti - 5g

 

Paruošimas: suberiame avinžirnius į puodą ir kaitiname iki 80°C temp. 2-3 minutes. Suberiame į smulkintuvą, įpilame tahini pastą, sudedame česnakus ir malame iki vientisos masės. Įdedame druskos, supilame aliejų ir dar 10-20 sekundžių smulkiname.