Tobulo padažo Sukūrimas
Daugelio šaldytuvų lentynose stovi ne po vieną padažą. Mes juos naudojame, norėdami pagardinti patiekalus, valgydami finger-food ar įmaišydami į kuriamą patiekalą.
Bet kaip sukurti padažą patiems? Kokius ingredientus naudoti? Kokių proporcijų laikytis?

Alioli padažas
Majonezas - 200g
Smulkintas česnakas - 20g
Smulkintos petražolės - 20g
Maltų pipirų mix - 1g
Sweet chilli mango padažas
Sweet chilli padažas - 100g
Mangų tyrė - 100g

(Vegan) totoriškas padažas
(Vegan) majonezas - 200g
Kapoti marinuoti agurkai - 25g
Garstyčios - 25g
Kaparėliai - 10g
Mėlynasis svogūnas - 15g
Petražolės - 10g
Česnakas - 10g

Garstyčių ir klevų sirupo padažas
Pasiflorų tyrė - 100ml
Klevų sirupas - 50ml
Aliejus - 100ml
Grūdėtosios garstyčios - 1 a.š.
Paruošimas: sumaišome klevų sirupą ir pasiflorų tyrę, plakimo metu plona srovele pilame aliejų ir į paruoštą padažą įmaišome garstyčias.

Žaliųjų žirnelių humusas
Šaldyti bonduelle žalieji žirneliai - 600g
Kedro riešutai (saulėgrąžos) - 100g
Aliejus - 400g
Česnakas - 40g
Citrinų sultys - 50g
Druska - 20g
Žaliojo kario pasta - 40g
Bazilikas - 50g
Paruošimas: pakaitiname šaldytus žirnelius (70°C temp. 2 minutes), sudedame visus ingredientus, sutriname iki kreminės tekstūros.
Burokėlių skonio humusas
Avinžirnių humusas - 75%
Trinti bonduelle Sous Vide burokėliai - 25%

Avinžirnių humusas
Sous vide avinžirniai bonduelle - 600g
Tahini sezamų makaronai - 100g
Česnakai - 12g
Jūros druska - 10g
Saulėgrąžų aliejus - 8g
Saulėgrąžų branduoliai lukštenti - 5g
Paruošimas: suberiame avinžirnius į puodą ir kaitiname iki 80°C temp. 2-3 minutes. Suberiame į smulkintuvą, įpilame tahini pastą, sudedame česnakus ir malame iki vientisos masės. Įdedame druskos, supilame aliejų ir dar 10-20 sekundžių smulkiname.
