Lęšiai
Lęšių paruošimas – itin paprastas
Daugelis mėgsta kone burnoje tirpstančių lęšių tekstūrą ir tai, jog jie gali padėti sukurti gausybę įvairių skonių! Jei nenori pirkti jau paruoštų lęšių, juos pasigaminti gali ir pati. Mūsų patarimas – prieš virimą jų nemirkyk, o tik nuplauk. Lęšius reikia virti apie 20 minučių, prieš tai juos subėrus į dar šaltą vandenį ir palaukus, kol jis lengvai užvirs. Virimo metu į vandenį nerekomenduojame berti druskos, nes tai prailgina gaminimo laiką. Lęšius druska gardink tada, kai jie išvirs. Nors lęšius daugelis naudoja sriubų gamybai, tačiau jie taip pat puikiai tinka salotoms, sumuštiniams ar karštiems patiekalams skaninti.
Lęšiai – tikra vitaminų bomba
Lęšiuose yra karoteno, įvairių baltymų, krakmolo, fosforo, geležies, kalcio, folio rūgšties ir vitaminų A, B1, B2, B6, C ir PP. Būtent dėl didelio folio rūgšties ir geležies kiekio jie stimuliuoja raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir padeda reguliuoti nervų sistemos darbą. Lęšiai dažnai įtraukiami į diabetu sergančių žmonių maisto racioną, nes turi mažą glikolio kiekį. Juose esanti ląsteliena valo virškinimo sistemą, mažina cholesterolio bei gliukozės kiekį kraujyje.