Kukurūzai

Saldus ir traškus ingredientas

Šie grūdai, kilę iš Amerikos žemyno, sulaukė didelės sėkmės vos tik atkeliavę į Europą. Tik nepainiokite pašarinių kukurūzų (gyvūnams) su saldžiais kukurūzais. Išvirus pastaruosius, jie tampa švelnūs, sultingi ir maloniai traškūs. Vasarą tai ryškios spalvos ingredientas, tinkantis daugeliui salotų
gardinti! Sezono metu kai kurie sodininkai mažuose turgeliuose pardavinėja šviežias kukurūzų burbuoles (nusipirkus jas patartina laikyti šaldytuve). Jas paruošti taip pat lengva: nuimk lapus, nuplauk burbuolę, ištepk ją lydytu sviestu ir kepk orkaitėje ar lauko kepsninėje. O tada belieka tik mėgautis!

Kukurūzai – lengvai paruošiami ir labai skanūs

Didelis angliavandenių kiekis (šešis kartus viršijantis baltymų kiekį) suteikia kukurūzams mažai kalorijų turinčio maisto reputaciją (100 g skardinėje yra tik 106 kcal). Kadangi jose taip pat mažai riebalų (mažiau nei 2 iš 100 g) ir čia nėra glitimo, šios daržovės puikiai tinka visiems receptams
gardinti.

Su kukurūzais gali drąsiai eksperimentuoti! Gamink tradicines ryžių salotas su tunu ir pomidorais.
Arba kukurūzus naudok pomidorų ir kietai virtų kiaušinių salotoms, aitriems troškiniams gardinti.