Cukinija

Viskas, ką reikia žinoti apie cukinijas

Cukinijas geriausia valgyti dar jaunas, nes tokios jos geriau virškinamos ir turi didesnį mikroelementų kiekį (jose yra kalio, fosforo, kalcio, vitamino C ir B grupės vitaminų). Mažas kalorijų kiekis (100 g yra tik 16 kcal) lemia, kad cukinijos visuomet patenka į žmonių, atsigaunančių po virškinimo sistemos ligų, maisto meniu. Ar žinojai, kad didžiausios kosmetikos įmonės cukinijų sėklas naudoja kaip vieną iš veido kremų
ingredientų dėl jų savybės reguliuoti liaukų funkcijas bei jų veiklą? Tai tiesa!

Vasaros daržovė

Nėra nieko paprasčiau nei paruošti cukiniją! Ją ruošdama odelės nepašalink, o tik gerai nuplauk po tekančiu vandeniu. Cukinija gali būti ruošiama garuose, kepama orkaitėje ar ant atviros ugnies. Norėdama sustiprinti jos išskirtinį skonį, apibarstyk daržovę druska. Paruoštą gali drąsiai naudoti
įvairiuose patiekaluose. Nebijok eksperimentuoti! Siūlome išbandyti lengvą receptą: supjaustyk cukiniją griežinėliais, ant viršaus užbarstyk šiek tiek ožkų sūrio ir viską kepk orkaitėje. Tai puikus ir greitas užkandis!

Kur naudoti?

Primename, kad cukinija yra agurko pusseserė, todėl ją galima naudoti labai panašiai. Ja gardink salotas, įmaišyk į makaronus ar valgyk kaip garnyrą. Cukiniją galima naudoti netgi šokoladiniame torte, nes tarkuota ji gali pakeisti sviestą, kiaušinius ar karvių pieną. Taip tavo patiekalai taps ne tik minkštesni, bet ir sveikesni.

Cukinija – tai labai universali ir maistinga daržovė.