Burokėliai

Ką žinome apie burokėlius?

Burokėlis priklauso burnotinių (lot. Amaranthaceae) šeimai ir turi daug vertingų žmogaus organizmui savybių. Juose yra daug antioksidantų, skaidulų, kalcio, geležies, magnio ir įvairių vitaminų. Kaip jį paruošti, kad daržovėje išliktų visi naudingi mineralai ir vitaminai?

Paruošimas

Rinkis burokėlius su lygia oda. Jų nelupk – tiesiog gerai nuplauk po tekančiu vandeniu. Geriausia juos ruošti garuose arba kepti orkaitėje. Taip pat gali virti vandenyje, į jį įpylusi šlakelį acto. Paruošusi burokėlius, nulupk odelę ir patiek juos su grietinėle, citrinos sultimis, krapais ir druska. Taip paruoštus burokėlius gali laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Burokėlis – skani ir labai maistinga daržovė, todėl drąsiai papildyk juo kasdienę savo mitybą!